Ana içeriğe atla

Kali Linux Terminal Türkçe Klavye Ve İlk Ayarlar, Programlar

1.Komut satırına aşağıdaki komutu yazarak kalvye dilinizi Türkçe’ye çevirebilirsiniz:

setxkbmap tr
bu geçici bir çözüm sonrasında kalıcı olsun istiyorsanız
 /etc/default/keyboard  dosyasını açıp içerisindeki XKBLAYOUT satırındaki değeri  tr olacak şekilde değiştirebilirsiniz.
veya 
sudo dpkg-reconfigure keyboard-configuration
komutuyla klavye dil ayarlarını düzenleyebilirsiniz.
2.Güncellemeleri kontrol edelim:
sudo apt-get update
sudo apt-get dist-upgrade
Bu komutlardan sonra işletim sistemini yeniden başlatmanızı öneririm. Terminal "reboot f" yazabilirsiniz hızlıca.
3.Linux header ları yükleyelim

sudo apt-get install linux-headers-$(uname -r)

4.Sonrasında VirtualBox için Aygıtlar > Misafir eklentileri CD kalıbını yerleştir ile misafir eklentileri kalıbını sisteme bağlayalım ve terminal şu komutu verelim

bash /media/cdrom/VBoxLinuxAdditions.run

Sonrasında VirtualBox menüsünden Görünüm>Tam Ekran Kipi diyerek tam ekran çalışabilirsiniz veya çift ekran vs.

5. İllaki lazım

sudo apt-get install build-essential autoconf automake cmake

6. Bu aşamadan sonra Sanal Makinenizi Dışa Aktararak veya Anlık Görüntü alarak yedekleyebilirsiniz, sadece bir tavsiye.

7. Birkaç güzel program

Hexcurse

Terminal ekranında çalışırken kullanıcı arayüzü olan bir hex editor isterseniz ncurse kütüphanesi kullanılarak yazılmış bu program oldukça kullanışlı. Arama yapabileceğiniz, ascii ve hex panellerini izleyebileceğiniz, istediğiniz adrese gidebileceğiniz, hex üzerinde düzenleme yapabileceğiniz ( ctrl h, ctrl, ctrl f vs detay için https://github.com/LonnyGomes/hexcurse )


Hexeditor
Buda Hexcurse gibi terminal üzerinde hem metin tarafında hem hex tarafında dosyayı düzenlemenize, aram yapmanıza vs izin veren güzel bir program.


Okteta

 Grafik arayüzü ile kullanabileceğim programlar arasında benim tercihim Okteta.



WxHexEditor

    Bu editör grafik arayüzü ve bir kaç farklı aracı içerisinde barındırıyor. Disassembly paneli gibi sol taraftaki offet tabına sağ tıklarsanız adresin formatı değişecektir, options kısmından da byte gruplarının nasıl görüntüleneceğini, kaç byte gösterileceğini ayarlayabilirsiniz. İhiyacınız olan pencereleri tools kısmından seçerek ekrana yerleştirebilirsiniz.



Ghex Editör

Bu basit bir grafik arayüzü olan bir editör.



Ayrıca ekran görüntüsü almak için gnome-screenshot programına mutlaka ihtiyacınız olur. Bir çok program var ama bu benim işimi görüyor. Veya Flameshot programını kullanabilirsiniz. Aldığınız görüntü üzerinde çeşitli değişiklikler yapıp sonra clipboard-a hızlıca kopyalayabilir, taşıyabilirsiniz. Tray alanında info işaretine tıklayarak veya bir kısayol atayarak çağırabilirsiniz. GIF kaydetmek için de peek ve screentogif programlarını kullanabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Türkiyede Gençlik Kavramı - Yard.Doç.Dr. Gülden Demet Lüküslü

    Yard.Doç.Dr Gülden Demet Lüküslü'nün    Türkiyede Gençlik Kavramı  ' söyleşisinden aldığım bazı kısımlar:       "...İşte o yüzden sosyolog Pierre Bourdieu gençlik çalışmasını ve gençlik üzerinde yapılan akademik çalışmaları çok eleştiriyor. “Siz çalışırken sadece burjuva gençliğini çalışıyosunuz, çok ciddi sayıda olan işçi gençliğini göz ardı ediyosunuz. Sizin genç derken bahsettiğiniz kitle, daha çok öğrenci olan kitledir” diyor..."

Linux Notları-2 Boot ve Deamons

     Önceki yazıda işlemcinin ilk çalışma anında işemcinin üreticisi tarafından belirlenmiş bir adrese gittiğini söylemiştik ve orda kalmıştık. "Peki bu adrete ne var" sorusuyla bırakmıştık. Bu adresin bir bios çipine map edildiğini biliyoruz. (Burada biosun kendi kodunu RAM üzerine kopyalaması, shadowing, bit twiddling gibi konuları atılıyorum detay için bakabilirsiniz ) Bu adreste işlemcinin çalıştıracağı ilk komut var. Şimdi bu komutu görelim ne iş yaptığına bakalım. Bunu görmenin bir kaç yolu var elbette ama ben mümkün olduğunca basit ve anlatılabilir olanı kullanacağım.     Tersine mühendislik yaptığımızda kaynak kodla karşılaştırabilmemiz için bios firmware sizin için ulaşılabilir yani açık kaynak olmalı. Ben VirtualBox için ve Q emu için kaynak kodları karşılaştıracağım. Fiziksel makineniz içinde aynı durum söz konusu ise ulaşabiliyorsanız window üzerinde Physical Memory Viewer kullanarak yazıyı takip edebilirsiniz veya IDA pro vs g